XUV opto-electronics sci.& tech(Dongguan) Co., Ltd

Nyheter

Nationell hjälte: ZHONG NAN SHAN
Släpp tid: 2020-11-12 10:24:00  träffar: 11

I denna tysta natt, tittade jag långt bort, mitt sinne flashade hela tiden på tåget, den öppna datorn, den djupa tanken och det trötta ansiktet!Är i en nyhetsartikel, jag såg din figur...   Zhong Nanshan morfar!

Jag hälsar på dig på ön Connecticut!Vet du det?Är detta nya koronal lunginflammation epidemi, låt mig känna dig?Jag hörde det för flera år sedan i " SAL " Kampanjen för förebyggande och kontroll, ni tar täten!Wuhan har bråttom, den nya lunginflammationen visade sig vara situationen för människor, du tänker inte på personlig säkerhet, utan skyndade till Wuhan över en natt!

Farfar Chung, när jag hörde den nya termen " pneumoni med en ny typ av koronavirusinfektion " På nyheterna kände jag mig väldigt långt ifrån oss. När nyheten om förseningen i skolan kom, blev jag lite rädd igen!På nyår och på julafton, när jag s åg det första militära medicinska teamet i Wuhan, insåg jag djupt att det inte var en liten fråga, utan en hård strid!Du är 84-årig, men du är inte rädd för svårigheter, modigt när den första, till den mest nödvändiga och farligaste platsen, är att du säger åt oss att inte vara rädda!Du kan inte vara rädd!Låter du mig se en ande, inte kaos, modig när den första!Du är förtruppen i den här striden!

Farfar Zhong, den här epidemin fick mig att känna dig!Du är folkets hjälte! Du är en hjälte!När jag visste att du var 84-årig var bilden i mitt hjärta att varje morgon skulle du bära en fågelbur, nynna en sång, gå i parken, leva ett lugnt och bekvämt liv på ålderdomen.Men det gjorde du inte, du rusade till epidemilinjen!Att en figur, låt mig flytta, låt mig förstå den verkliga betydelsen av " Att leva och dö till förmån för landet, hur man undviker katastrofens öde " Nej.Det är ni och miljontals morföräldrar, farbröder och mostrar som har ägnat sig åt kampen mot epidemin som har inspirerat vår generation. Om det är bra för landet, även om det är villigt att offra sitt eget liv, hur kan det förföljas på grund av välbefinnande och undvika ondska?

Du är ansvarig för samhället och för landet, och du har många skyldigheter på dina axlar.Ansvaret är dock inte vänliga och vackra ord, väljer att bära det ofta behöver betala, behöver mod, men måste också framhärda.

Det finns stor skönhet i världen, för hjärtat har stor godhet!Tack för ert sällskap!Kom igen, farfar Chung!Jag väntar på att du ska vinna ett år innan SARS-kriget mot epidemier.

c6b523aeac184d589bde9ae36b44f5d5.jpg

Tidigare: Beijing Tiananmen National Flag G...

Nästa: En värld ett ljus - Laser